Zaštita šuma od požara je kompleksno pitanje i zahtijeva integrisani pristup kako lokalne zajednice tako i državnih organa, zaključeno je na sastanku Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje i predstavnika državnih organa u Bijelom Polju.  

Na sastanku koji je danas održan u Bijelom Polju, konstatovano je da samo u proteklih nedjelju dana Služba zaštite i spašavanja je imala 63 intervencije na požarima otvorenog tipa.

“Dogovoreno je unapređenje saradnje svih opštinskih službi i organa, Uprave policije i Osnovnog državnog tužilaštva u cilju smanjenja požara na teritoriji Opštine Bijelo Polje, kao i sankcionisanje neodgovornih pojedinaca” – navodi se u saopštenju.

Takođe, dogovoreno je da pripadnici Uprave policije u narednom periodu povećaju svoje angažovanje i kontrolišu sva područja na teritoriji bjelopoljske opštine.

"Na današnjem sastanku je dogovoren i niz aktivnosti koje će biti sprovođene u cilju zaštite imovine i objekata od požara koji su učestali u našoj opštini, kao i podizanje krivičnih prijava protiv pojedinaca koji su svojim neodgovornim ponašanjem ugrozili imovinu drugih lica i države Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Sastanku su pored predsjednika Opštine prisustvovali: Katarina Kljajević - rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju, Miloš Bulatović – načelnik CB Bijelo Polje, Danko Gogić – komandir CB Bijelo Polje, Methija Kuburović – Direktorat za vanredne situacije, Vesko Konatar – šef PJ Uprave za šume u Bijelom Polju, Milonja Rakonjac – načelnik Službe zaštite i spašavanja, kao i članovi Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, Marko Maslovarić, Božica Zeković i Slobodan Šebek.