Direktor Doma starih u Bijelom Polju Dejan Pavićević priredio je muzičko iznenađenje kolegama i korisnicima doma, pa su mladi pjevač Isak Šabanović i bend Akustična terapija organizovali koncert podrške za sve njih.

Ponudu mladog bjelopoljskog pjevača Šabanovića da pjevaju korisnicima Doma starih, direkto Pavićević iskoristio je za ideju da napravi iznenađenje i izrazi zahvalnost zaposlenima koji se žrtvuju da bi zaštitili najstarije, kao i samim korisnicima koji su svjesni ozbiljnosti situacije pokazali odgovornost i razumijevanje.

Uz himnu ove ustanove, ali i svima dobro poznate numere, svi su bar na kratko zaboravili strah od pojave korona virusa, a Pavićević je imao i poruku za korisnike i kolege.

“Poslije više od mjesec potpunog karantina, odlučio sam da za vas napravim malo iznenađenje i zahvalim korisnicima na strpljenju, poštovanju mjera i optimizmu, a kolegama na radu, trudu i požrtvovanosti u ovoj borbi koju smo do sada vodili uspješno, a iz koje ćemo, siguran sam, izaći kao pobjednici. Davno je poznati filozof rekao da su heroji oni ljudi koji ne pobjegnu, nego ostanu na svom mjestu i bore se protiv neprijatelja, a vi ste, uprkos porodičnim obavezama, ostali ovdje da se borimo protiv nevidljivog neprijatelja, koji je najviše prijetio našim
korisnicima. Ponosan sam na sve vas i na činjenicu da smo još jednom dokazali koliko je snažna ljubav naše velike domske porodice i dali primjer drugima kako se brine o najstarijim članovima ovog društva”, naveo je Pavićević.

Šabanović je kazao da je srećan što je bar na ovaj način mogao da pruži podršku stanarima i zaposlenima u bjelopoljskom Domu starih.

“Kada sam čuo da su stanari Doma i zaposleni u toj ustanovi više od mjesec dana u karantinu, pozvao sam direktora ustanove da pitam da li mogu nekako da im pomognem, a s obzirom a to da se bavim muzikom, predložio sam da to bude koncert podrške za sve njih. On je naravno rado prihvatio taj prijedlog, kao i nadležni koji su dozvolili organizaciju, tako da sam srećan što sa kolegama iz Akustične terapije danas mogu da pjevam za njih, jer su zaista i oni heroji”, istakao je Šabanović.

Podsjetimo, trenutno u Domu starih ,,Bijelo Polje” boravi 181 korisnik, a 48 zaposlenih sa njima je u potpunom karantinu mjesec i po.

Svi se osjećaju dobro, a uprava je na vrijeme preduzela sve mjere zaštite kako bi sačuvala korisnike Doma od koronavirusa.