Humanitarna fondacija „Hemias“, Bjelopoljca Hajriza Hačka Brčvaka, donirala je danas specijalizovano sanitetsko vozilo Zavodu za hitnu medicinsku pomoć u Bijelom Polju.

Načelnik Hitne pomoći dr Besim Kadić zahvalio se ovom prilikom na donaciji i istakao kako je ova pomoć došla na pravo mesto i u u pravo vreme.

"U periodu od Nove godine imali smo više od 1.450 intervencija na terenu. Ova donacija za našu službu predstavlja jednu veliku infuziju i dodatni motiv da sebe još više ugrađujemo i dajemo doprinos našem radu", kazao je dr Kadić.

Donaciju vrijednu 15 hiljada eura ispred fondacije "Hemiias" uručio je Jasmin Crnovršanin.

Crnovršanin je istakao da vozilo sadrži svu neophodnu opremu i izrazio uvjerenje da će olakšati i učiniti efikasnijim rad zaposlenih u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

„Zadovoljstvo mi je što sam ispred našeg fonda „Hemias“ u prilici da uručim ključeve ovog vozila Hitnoj medicinskoj pomoći u Bijelom Polju. Vjerujem da će donacija biti još više, te da ćemo i u narednom periodu na sličan način moći da doprinesemo boljoj zdravstvenoj zaštiti naših građana“, kazao je Crnovršanin.

Podsjećamo, Hajriz Brčvak je ovogodišnji dobitnik najvećeg opštinskog priznanja nagrade "3.januar".