Epidemiološka situacija u Bijelom Polju je složena, a u narednim danima biće pojačane kontrole poštovanja mjera, saopšteno je na 50. sjednici Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje.  

Svi podaci govore da se situacija dodatno usložnjava, a povećava se i pritisak na naše zdravstvene ustanove i radnike, tako da to zahtijeva pojačanu kontrolu poštovanja mjera.

Od od 15. do 28. februara u kovid ambulatama Doma zdralja je bilo 1369 pregleda. U ovoj zdravstvenoj ustanovi protiv koronavirusa vakcinisano je 40 ljekara i medicinskog osoblja, a vakcinacija je nastavljena danas. Na kovid odjeljenju Opšte bolnice u Bijelom Polju se poslednjih dana povećao broj pacijenata, trenutno je hospitalizovano 28, od kojih su 1 na respiratoru.

Situacija u Domu za stare se stabilizovala nakon što je virus ušao u ovu ustanovu, a trenutno su zaražena 4 korisnika od 141 koliko se nalaze u ovoj ustanovi.

Službenici inspekcijskih službi su vršili 764 inspekcijska nadzora u periodu od 25.02 – 04.03, izdato je više prekršanih naloga i podnijete su 3 krivične prijave.

Službenici Sekretarijata za inspekcijske poslove, Uprave za inspekcijske poslove i Komunalne policije uz asistenciju Uprave policije u narednom periodu će obilaziti ugostiteljska objekte, supermarkete, butike, kladionice, objekte brze hrane, kao i osobe u samoizolaciji.

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje još jednom apeluje na građane, privrednike i pravna lica da se pridržavaju mjera i na taj način daju doprinos u borbi protiv koronavirusa.