Epidemiološka situacija u Bijelom Polju je pogoršana, a trenutno je na koronavirus pozitivno 572 sugrađana. Ono što je zabrinjava podatak da je u poslednjih 7 dana registrovano 231 pozitivnih slučajeva, saopšteno je na sjednici Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje.

Imunizacija još uvijek nije krenula na pravi način i do sada je vakcinu primilo 210 sugrađana, pretežno zdravstvenih radnika. U narednim danima se očekuje početak vakcinacije građana u skladu sa planom imunizacije.

Na sjednici Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje je prihvaćen predlog da se prostor Dnevnog centra Tisa ustupi Domu zdravlja na korišćenje za vakcinaciju.

Takođe, u Domu zdravlja su stvoreni uslovi da se u narednom periodu vrši rendgensko snimanje grudnog koša, jer je mobilni RTG aparat premješten iz Opšte bolnice. To će doprinijeti smanjenju transmisije virusa jer su pacijenti odlazili do izabranog ljekara do bolnice.

U bolnici se ponovo povećava broj pacijenata u kovid odjeljenju, na kojem se trenutno nalazi 47.

Službenici Sekretarijata za inspekcijske poslove, Komunalne policije i Uprave za inspekcijske poslove u saradnji sa predstavnicima Uprave policije svakodnevno kontrolišu poštovanje mjera.

Iz Opštinskog štaba apeluju na građane i privredne subjekte da se striktno pridržavaju propisanih mjera i da još jednom pokažu odgovornost prvo prema sebi, a potom i prema svima u čijem su okruženju. Posebno će u narednim danima biti kontrolisani građani koji ne nose zaštitne maske i ne pridržavaju se propisane fizičke distance, ali i ugostiteljski objekti kojima je zabranjen rad ili ga vrše putem dostave.

U skladu sa preporukama nacionalnih zdravstvenih vlasti zabranjeni su treninzi sportista (sportista amatera i sportista rekreativaca), kao i sportska takmičenja i turniri u manjim zatvorenim objektima (balon sale i slično) osim za profesionalne sportiste uz poštovanje svih propisanih mjera.