Shodno sve povoljnijoj epidemiološkoj situaciji, Vlada Crne Gore usvojila je nove mjere koje će biti na snazi od 4. do 17. marta:

1. Dozvoljavaju se posjete licima koja su smještena u ustanovama socijalne i dječije zaštite uz posjedovanje PCR testa koji nije stariji od 72 sata;

2. Dozvoljavaju posjete licima u ZIKS-u uz posjedovanje PCR testa koji nije stariji od 72 sata ILI bez PCR testa uz obezbjeđivanje fizičke pregrade i zabrane bliskog kontakta sa ovim licima;

3. U zatvorenim sportskim objektima dozvoljava se prisustvo publike do trećine broja sjedišta uz posjedovanje COVID potvrde i uz po dva slobodna mjesta između gledalaca i poštovanje ostalih osnovnih epidemioloških mjera.

4. Sportskim događajima koji se organizuju na otvorenom, dozvoljava se prisustvo publike do 50 odsto u odnosu na broj sjedišta bez COVID potvrde uz po jedno slobodno mjesto između gledalaca, ali uz pridržavanje osnovnih epidemioloških mjera.

5. Ukida se obaveza posjedovanja COVID potvrde u vjerskim objektima, uz obavezu poštovanja epidemioloških mjera;

6. Ukida se obaveza zaposlenih u zdravstvenim ustanovama i ustanovama dječije i socijalne zaštite da, nakon odmora, poslodavcu dostavljaju negativne testove ili potvrdu o vakcinaciji.