Nakon nekoliko mjeseci od otvaranja, Gradska čitaonica je opravdala očekivanja i postala je mjesto gdje mnogi Bjelopoljci provode vrijeme čitajući, studenti spremaju ispite, a onima kojima je potrebna stučna literatura ovdje, uglavnom, mogu naći ono što ih zanima.

- Otvaranjem ove čitaonice smo i željeli da pružimo mogućnost onima koji žele da čitaju, studentima i đacima da nađu ono što im treba, a istraživačima da pomognemo da dođu do pravih podataka. Kapaciteti ove čitaonice, 100 metara kvadratnih prostora, 30 čitalačkih mjesta, preko 2.000 knjiga i, za sada, tri računara sa internetom, do sada su zadovoljili potrebe korisnika ali, svakako, radićemo prije svega na povećanju fonda knjiga i unapređenju uslova u Čitaonici, kazao je Izet Erović director Centra za kulturu, u okviru kojeg radi Čitaonica. On je, takođe, podsjetio da je Čitaonica otvorena povodom sto godina od otvaranja prve Narodne čitaonice u Bijelom Polju i da su ovdje zastupljene knjige od beletristike do stručne literature.

- Čitaonica radi u dvije smjene, od 8 do 19 časova i na usluzi je korisnicima. Centar za kulturu u saradnji sa studentskim službama će se pobrinuti da obezbijedi svu potrebnu literature za student bjelopoljskih fakulteta. Čitanocica je otvorena na inicijativu predsjednika Opštine Aleksandra Žurića i Centra za kulturu, kao potreba Bijelog Polja grada sa pet fakulteta, tri srednje i tri gradske osnovne škole, kazao je Erović.