Predstavnici država zapadnog Balkana predstavili su ostvarene rezultate iz programskog perioda 2007-2013. i razgovarali o planovima koji se odnose na finansijsku perspektivu 2014-2020, na konferenciji koja je 8. decembra održana u Budvi.

Ovu konferenciju, pod nazivom “Rezultati u korištenju pretpristupne podrške EU IPA 2007-2013.“, otvorili su ambasador Aleksandar Andrija Pejović i šef Jedinice za Crnu Goru u Generalnom direktoratu za proširenje i susjedsku politiku Evropske komisije Dirk Lange.

- U okviru četiri panela su razmijenjena iskustva iz korištenja sredstava iz IPA I i IPA II i predstavljeni rezultati u komponentama koje se odnose na podršku tranziciji i jačanju institucija, regionalnom razvoju i razvoju ljudskih resursa i prekograničnoj saradnji. U panelu prekogranične saradnje Opština Bijelo Polje predstavila je rezultate i iskustvo u korištenju podrške IPA 2007 – 2013, kao najuspješnija opština u Crnoj Gori u ovoj komponenti, kazao je predstavnik Opštine Bijelo Polje Sanel Ljušković.