Promocija knjige “Knjiga o životu i o smrti“ Ramize Idrizović biće održana u suboti u velikoj Sali Centra za kulturu, sa početkom u 17 sati.

O knjizi će govoriti akademik Abdulah Sidran iz Sarajeva i književnici Tomislav Stevanović iz Smedereva i Aleksandar Obradović iz Bijelog Polja, dok će specijalni gost na promociji biti primadona opere Narodnog Pozorišta u Beogradu Suzana Šuvaković Savić.

- Životna ispovijest Ramize Idrizović već svojim naslovom „Knjiga o životu i o smrti“ otkriva da nas očekuje priča koja nas nikako neće ostaviti ravnodušnima. Već na samu pomen smrti svi osjetimo neku jezu i poželimo da nas i naše voljene mimoiđe u širokom luku. Nakon uvida u Ramizin životoopis vidimo da ona nije uspjela da izbjegne susret sa ovom strašnom neminovnošću koja čeka svakog čovjeka već od momenta kada prvi put zaplače (postoje vjerovanja da taj prvi plač na rođenju predstavlja strah čovjeka od smrti koja ga čeka na kraju životnog puta i da nema veze sa bolom koji izaziva prvi udah). Ono što je bitno da je autorka ove ispovijesti svaki susret sa smrću za sada dobila, a kako? Tako što je riješila da se bori po svaku cijenu. Borba i ljubav prema životu su stvari koje Smrti „lede krv u žilama“ i čine je pobjedljivom, zapisao je u recenziji Aleksandar Obradović.

Promociju organizuje Centar za kulturu – Narodna biblioteka.