Prvo kolo ekipnog prvenstva Crne Gore u boksu održaće se u nedjelju 09.10.2016. godine u bjelopoljskoj sportskoj dvorani ,,Nikoljac“, najavili su organizatori na današnjoj  konferenciji za novinare.

Selektor  bokserske reprezentacije Crne Gore Dragan Đuričković kazao je da ga raduje činjenica, što je bokserski klub ,,Feniks“ jedan od klubova, koji imaju kapicitete da organizuje takmičenje ovog ranga.

-I pored velikog broja klubova u Crnoj Gori  mali broj njih organizije ovakva takmičenja i radi na popularizaciji boksa. Na ovom takmičenju će učešće uzeti svi crnogorski bokserski klubovi i vjerujem da je ovo osnova razvoja bokserskog sporta i prilika za takmičarski razvoj za sve koji se bave ovim sportom, kazao je Đuričković.

Predsjednik bokserskog kluba ,,Feniks“ Draško Kovačević kazao je da je velika čast, ali i obaveza biti organizator ovako zanačajnog takmičenja.

-Za tri godine postojanja klub je postigao odlične rezultate. Učestvovali smo na mnogim domaćim i međunarodnim takmičenjima. Izdvajam pojedinačno prvenstvo države u boksu, na kojem smo ostvarili izuzetno dobre rezultate i osvojili  šest medalja tri zlatne i tri srebrene, a u izuzetno jakoj konkurenciji Beneks lige smo osvojli četvrto mjesto, kazao je Kovačević.

Trener bokserskog kluba ,,Feniks“ Mevludin Mulić kazao je da je nihov klub jedan od namlađih klubova i zahvalio se svim sponzorima, koji su podržali organizaciju ovog takmičenja.

-Trudimo se da popularizacija boksa, makar u Bijelom Polju bude što veća, a bilo bi pravo zadovljstvo da tako bude u čitavoj Crnoj Gori. Napravili smo ekipu, za koju mislim da može da ostvari odličan rezultat u crnogorskoj ligi, kazao je Mulić.

Direktor bokserskog kluba ,,Feniks“ Darko Raičević se zahvalio Bokserskom savezu Crne Gore i selektoru, što su prepoznali kavlitetan rad kluba i zato nam  dodijelili organizaciju ovog takmičenja, a mi ćemo se potruditi da organizacija bude na visokom nivou, kazao je Raičević.