Javna ustanova Ratkovićeve večeri poezije i Centar za kulturu obilježiće Noć knjige 21. aprila u 18 sati u Kući Rista Ratkovića, programom “I poezija je ženskog roda – o fenomenu ženskog pisma”.

U programu će učestvovati pjesnikinje Ivana Đukić, Arnela Kijamet, Aleksandra Vučetić Perović i Rebeka Čilović, dok će o fenomenu ženskog pisma govoriti književni kritičar Radoman Čečović.

Manifestacija „Noć knjige” se održava u čast 23. aprila Svjetskog dana knjige i autorskih prava. Ove godine, zahvaljujući akciji nevladinoj organizaciji „Kultura plus”, u “Noći knjige” će učestvovati preko 40 institucija iz cijele Crne Gore, koje će organizovati brojne književne večeri, promocije, pozorišne predstave, popuste u knjižarama, sakupljanje i poklanjanje knjiga.

Manifestacija „Noć knjige” nastala je 2012. godine u Hrvatskoj. Dvije godine kasnije pridružile su joj se Crna Gora i Slovenija. Ove godine će i Bosna i Hercegovina obilježiti „Noć knjige" prigodnim programima, a od naredne Mađarska i Austrija. Ovaj događaj posvećen je 23. aprilu, koji je 1995. godine proglašen Svjetskim danom knjige i autorskih prava. Ovaj datum je odabran jer sun a taj datum umrli Šekspir i Servantes.

Programi manifestacije „Noć knjige” biće održani u Podgorici, Cetinju, Bijelom Polju, Nikšiću, Herceg Novom, Pljevljima, Budvi, Tuzima, Petrovcu, Igalu i Kotoru.