Bogatim kulturno-umjetničkim programom KUD ‘’Tekstilac’’ obilježilo 54 godine svog postojanja.

Dostići ovakvu ljepotu  i raznovrsnost, harmonične međusobne odnose, multietničnost i multikonfesionalnost, očuvati autentičnu osobenost kostima, narodnih kola i pjesama, nije bilo ni lako, a ni jednostavno, kazao je predsjednik KUD ‘’Tekstilac’’ Tomislav Timotijević.

- Ovo je plod čistog entuzijazma iz koga se rađao novi kvalitet i prave vrijednosti. Naše kulturno-umjetničko društvo je dokaz da je ljepotom pjesme i igre moguće pobijediti prolaznost, smanjiti unutrašnju tjeskobu i širiti vidike za radost, sreću i optimizam, istakao je Timotijević.

Tokom svoje duge tradicije KUD “Tekstilac”  bio je učesnik brojnih festivala. Osvojio je mnoge nagrade, pohvale i priznanja, među kojima i Trećejanuarsku nagradu, najveće priznanje Opštine Bijelo Polje. Društvo je gostovalo u preko 80  gradova bivše Jugoslavije, a imali su nastupe u Njemačkoj, Bugarskoj, Italiji, Švajcarskoj, Turskoj, Luksemburgu i Poljskoj, što dokazuje da je KUD “Tekstilac” bilo istinski promoter svog Bijelog Polja i ambasador Crne Gore, njenih izvornih i tradicionalnih etno-kulturnih osobenosti.