Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje danas je dobila vrijednu donaciju, od Turskog Crvenog polumjeseca u vidu prehrambenih poizvoda za ukupno 100 porodica sa teritorije opštine Bijelo Polje.

Ova pomoć obezbijeđena je u mjesecu Ramazana, a nastavak je saradnje Turskog Crvenog polumjeseca sa Opštinskom organizacijom Crvenog krsta Bijelo Polje.

Koordinator bjelopoljskog Crvenog krsta Mašan Živković kazao da su nastavili uspješnu saradnju sa Turskim Crvenim polumjesecom koji treću godinu zaredom donira pakete hrane bjelopoljskom Crvenom krstu, koji dalje tu pomoć distribuira sugrađanima koji su u stanju socijalne potrebe, kojima je ovaj vid pomoći neophodan.

-Koristim priliku da se zahvalim kolegama iz Turskog Crvenog polumjeseca, koji su i ove godine donirali ovu vrijednu pomoć, u ime svih onih sugrađana kojima će pomoć biti uručena. U razgovoru sa predstavnicima Turskog Crvenog polumjeseca dogovoren je i nastavak saradnje, kako na aktivnostima vezanim za humanitarnu pomoć, tako i na drugim zajedničkim projektima čijom realizacijom ćemo poboljšati uslove života naših sugrađana, saopštio je Živković.

Šef Turske organizacije Crvenog polumjeseca Tuncay Ahi ističe da se trude da pomognu što više mogu Crnu Goru.

-Posjetili smo mnoga mjesta i uvjerili se da je pomoć vašem stanovništvu neophodna. Vi u bjelopoljskom Crvenom krstu, kao neko ko je stalno na terenu znate da ovaj paket nije dovoljan, pa se zajedno moramo potruditi da se ova saradnja nastavi, unaprijedi, kako bi pomogli što većem broju stanovnika. Imali smo priliku da kroz saradnju u proteklim godinama se uvjerimo u kvalitet vašeg rada, pa se nadamo da zajednički realizujemo još dosta projekata,nadam se već sledeći projekat za Kurban bajram, rekao je Tuncay.

Distribucija ove pomoći vršiće se po utvrđenim spiskovima Opštinske organizacije Crvenog krsta, dobiće je sugrađani koji su u stanju socijalne potrebe, većinom na ruralnom području naše opštine.