U Sutomoru počeli XV Internacionalni likovni susreti „Stari most”, koji će trajati do 13. oktobra.

Ova kulturna manifestacija nosi simboličan naziv „Stari most” po mostu na rijeci Bistrici, a kako ističu organizatori Stari most spaja obale, ukida granice, barijere i povezuje umjetnike iz različitih zemalja sa ljudima koji vole i poštuju umjetnost.

"Projekat je iz oblasti likovne umjetnosti i realizuje se u saradnji NVO „Stari most” i hotela „Sato”. U ranijim godinama ovi Susreti su zavrijedili nepodijeljeno mišljenje visoko kvalitetno organizovane manifestacije, kod stručne i laičke javnosti i potvrdili opravdanost organizovanja, dobijanjem svojevrsnog epiteta brenda sjevera Crne Gore, sa mnogobrojnim učesnicima, afirmisanim likovnim umjetnicima iz cijelog svijeta kojih je za posljednjih 14 godina bilo više od 600. Prepoznatost vrijednosti ovog projekta ogleda se u interesovanju „Sato” grupacije da ova manifestacija nastavi svoj život na jugu Crne Gore i da se u punom kapacitetu organizuje po peti put u istoimenom hotelu u Sutomoru. Umjetnici će stvarati sedam dana i na kraju manifestacije će se organizovati otvaranje izložbe nastalih djela" stoji u saopštenju ove nevladine organizacije.
Na XV Internacionalnim likovnim susretima "Stari most" učestvuje 15 umjetnika:  Radun Marsenić, Ismet Hadzić, Mehmed Meša Suljević, Abaz Dizdarević, Dražen Konatar, Milena Jovović, Jelena Pejović, Milivoje Kovačević, Božica Vekić, Jana Konatar, Jelena Pavićević, Darko Vučković, Goran Ćetković, Ratko Odalović, Draško Dragaš.