Podjelom rekvizita i opreme danas u Osnovnoj školi “Marko Miljanov”, održana je promocija mini rukometa za sjeverni region u organizaciji Rukometnog saveza Crne Gore.

Opština Bijelo Polje podržala je ovu akciju, na način što je obezbijedila kompletnu opremu za održavanje časova fizičkog vaspitanja u Osnovnoj školi “Marko Miljanov” i Srednjoj elektro ekonomskoj školi koja je takođe rekonstuisana.

“Školski sport stvara buduće šampione i zdravo društvo, a zapažena ostvarenja na sportskim takmičenjima učenika škola sa teritorije opštine Bijelo Polje, obavezuju Opštinu Bijelo Polje da još intenzivnije radi na izgradnji sportske infrastrukture i edukaciji mladih o važnosti bavljenja sportom” -rekao je danas predsjednik Opštine Petar Smolović i poručio da će nastaviti i dalje da podržava sve aktivnosti koje mlade okreću ka sportu i zdravim stilovima života.

“Mi smo uspjeli da u prethodnim godinama povećamo broj djece koja se bave sportom i danas je taj broj na nivou Bijelog Polja, veći od 2000. To ujedno znači da je kroz rukomet, ali i druge sportove u klubovima u našem gradu 2000 djece usmjereno na zdrav život i sport”, zaključio je Smolović.

Predsjednik Rukometnog saveza Petar Kapisoda je podsjetio se uvijek rado vraća u Bijelo Polje, za koje ga vežu lijepa sjećanja, posebno zbog činjenice da je istorijski plasman muške rukometne reprezentacije na veliko takmičenje izboren upravo u Bijelom Polju.

“Ovaj grad sam zapamtio kao izuzetnog domaćina i srce mi je bilo puno kad sam saznao da ćemo danas se okupiti u Bijelom Polju. Od Evropske rukometne federaciie smo dobili opremu koju samo danas donirali vama na dar. Ovo je dobra prilika da sa mladi rukometaši i rukometašice oprobaju u ovoj igri. Bavite se sportom i slijedite zdrave stilove života, jer među vama vidim buduće reprezentativke i reprezenativce” – poručio je Kapisoda mališanima, koji je zajedno sa bivšom reprezentativkom Suzanom Lazović odradio pokazni trening sa osnovcima.

Promociji su prisustvovali direktor Centra za sport i rekreaciju Marko Maslovarić, predsjednik Crnogorskog školskog sportskog saveza Budimir Vukićević, kao i predstavnici Rukometnog kluba Jedinstvo iz Bijelog Polja.