U prostorijama Dnevnog centra “Tisa” u Bijelom Polju (na ulazu u Bolnički krug), sinoć od 23 časa je  počela sa radom jedinica za trijažu pacijenata sa sumnjivim simptomima Virusa Covid-19, radi prevencije širenja korona virusa.

Privremena jedinica u kojoj će se nalaziti medicinski tim sa zaštitnom opremom radiće trijažu pacijenata. Svim pacijentima sa pozitivnom anamnezom mjeriće se tjelesna temperatura beskontaktnim uređajem, uz obavezno popunjavanje propisanog epidemiološkog upitnika. 

Ukoliko se posumnja na infekciju korona virusom, u konsultaciji sa epidemiologom pacijentu se uzima uzorak brisa koji se šalje na analizu Institutu za javno zdravlje u Podgoricu.

Ukoliko pacijent NEMA simptome oboljevanja od Covid-19, biće mu omogućena dalja medicinska njega u  Centru za Hitnu medicinsku pomoć ili Bolnici.

Na ovaj način će biti zaštićeni od kontaminacije Dom zdravlja, Bolnica i Hitna pomoć od sumnjivih pacijenata na korona virus.

Tim za zaštitu i spašavanje iskazuje zahvalnost za organizaciju jedinice za trijažu, koja je uspostavljena u kratkom roku zahvaljujući direktorici Doma zdravlja dr Majdi Dobardzić i direktorici Opste bolnice dr Biserki Bulatović, kao i medicinskom osoblju ovih ustanova koje će raditi u 3 smjene.