Nakon višečasovne rasprave i usvajanja više značajnih tačaka završeno je današnje skupštinsko zasijedanje.

Odbornici su u okviru XX sjednice lokalnog parlamenta usvojili Izvještaj o realizaciji Programa rada Skupštine za 2020.godinu; Izvještaj o radu predsjednika Opštine i ostvarivanju funkcija lokalne samouprave za 2020. godinu; Predlog Odluke o izmjeni Odluke o pokretanju postupka za donošenje izmjena i dopuna Poslovnika Skupštine opštine Bijelo Polje; Strategiju zapošljavanja opštine Bijelo Polje za period 2021-2025. Godine.

Takođe, usvojeni su izvještaji o realizaciji programa mjera za podsticaj razvoja poljoprivrede i za podsticaj ruralnog i održivog razvoja za 2020. godinu; kao i prijedlozi ovih programa za 2021.

Izglasani su i prijedlozi odluka o davanju saglasnosti na Odluku o utvrđivanju cijena usluga Društva sa ograničenom odgovornošču Vodovod „Bistrica“ Bijelo Polje za 2021. godinu;o sufinansiranju dijela troškova na uslugama vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda korisnicima MOP-a, korisnicima tuđe njege i invalidnim licima; kao i o sufinansiranju fizičkih lica u troškovima postupka za sticanje prava na vodovodni priključak.

Dvadeseta sjednica SO Bijelo Polje biće nastavljena sjutra u 10 časova.

Izvor: Radio Bijelo Polje