Literarni konkurs na temu „Ja znam, hoću i mogu. Ne želim drogu“ koji tradicionalno raspisuju Sekretarijat za lokalnu samoupravi i Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti i ove godine je privukao veliku pažnju đaka.

Ove godine je pristiglo 205 radova iz 8 bjelopoljskih osnovnih škola, a žiri je za najbolji literalni rad odabrao rad Nikoline Barać, učenice OŠ “Pavle Žižić”. Drugo mjesto je zauzela Nejla Međedović, učenica OŠ “Dušan Korać”, dok je treće mjesto pripalo Danici Čabarkapi, učenici OŠ “Risto Ratković”.

Kada su u pitanju likovni radovi, prvo mjesto je pripalo Alenu Kujoviću, učeniku OŠ “Pavle Žižić, drugo mjesto Hani Hadžibegović, učenici OŠ “Risto Ratković” dok je treće mjesto pripalo Andreji Konatar, učenici OŠ “Mladost”.

Nagrađenim učenicima, plakete i prigodne poklone je uručila Dina Mustajbašić, koja se zahvalila školama koje su učestvovale na konkursu.

“Ovo je potvrda da su sve osnovne škole u Bijelom Polju zainteresovane da zajedno radimo na edukaciji djece i borimo se za njihovo zdravlje. U borbi protiv jedne od najvećih pošasti današnjice, moramo biti jedinstveni i raditi na unapređenju saradnje lokalne samouprave sa školama, ali i drugim institucijama i organizacijama koje se bave ovom problematikom” – kazala je sekretar Sekretarijata lokalnu samoupravu sa Dina Mustajbašić.

Uručivanju nagrada su prisustvovali Miloš Kljajević, rukovodilac Odjeljenja za ljudska i manjinska prava i Dragoslav Šebek, rukovodilac Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti.