Javna ustanova “Ratkovićeve večeri poezije“ raspisala je konkurse za Nagrade “Risto Ratković” i “Ratkovićeve večeri poezije”, koji će biti otvoreni do 15. jula 2022.

Iz ove ustanove su saopštili da za Nagradu “Risto Ratković” mogu konkurisati autori sa samostalnim zbirkama poezije koje su prvi put objavljene između prošlogodišnje i ovogodišnje manifestacije. Ponovljena izdanja i izbori ne mogu konkurisati za Nagradu.

"Prijedloge mogu slati: izdavačke kuće, institucije, organizacije, pojedinci i autori iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Na konkurs zainteresovani treba da dostave PDF objavljene knjige, sa CIP-om i fotografijom naslovne strane, koju predlažu za nagradu na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli." - navodi se u konkursu objavljenom na sajtu JU "Ratkovićeve večeri poezije".

Na konkurs za Nagradu “Ratkovićevih večeri poezije” za pjesnike do 27 godina potrebno je dostaviti PDF rukopisa neobjavljene zbirke poezije potpisan šifrom i sa kontakt podacima, imenom i prezimenom autora na e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. .

Sve dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti na e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., uz napomenu da predlagači garantuju za autentičnost dostavljenog djela i za saglasnost autora za učešće na konkursu.