Usled nepovoljne hidrološke situacije i neracionalne potrošnje vode ugroženo je dalje snabdijevanje na teritoriji opštine Bijelo Polje.

Danas su se iz Vodovoda Bistrica oglasili saopštenjem u kojem mole građane da racionalno troše vodu ili će biti primorani da uvode nove restrikcije vode.

“Prema Odluci o vodosnabdijevanju naročito je zabranjeno pranje ulica i trotoara vodom iz gradskog vodovoda, zalijevanje dvorišta i bašta, kao i poljoprivrednih zasada voća i povrća” – saopšteno je iz Vodovoda Bistrica.

Oni u saopštenju navode da će u saradnji sa Komunalnom policijom u narednom period sprovoditi svakodnevne kontrole poštovanje prethodno navedenih mjera restrikcije, a da će oni koji se ne budu pridržavali istih, biti kažnjeni u skladu sa Odlukom o vodosnabdijevanju.

“Ponovo molimo sve građane da budu odgovorni i solidarni i da maksimalno racionalno koriste vodu za piće iz gradskog vodovoda, kako bi svi potrošači imali dovoljne količine vode za osnovne životne potrebe” – zaključuje se u saopštenju Vodovoda Bistrica.