U organizaciji ATV Kros kluba u Bijelom Polju u subotu je održan skup ljubitelja terenskih vozila kvadova i kros motora.

Oko 80 učesnika iz cijele Crne Gore, ali i regiona, krenuli su potom u „ ATV avanturu“, a cilj manifestacije bila je promocija bjelopoljskog kraja i njegovih terena za adrenalinske sportove.

Sreću učesnicima poželio je Nermin Bećirović, potpredsjednik Opštine, naglašavajući da je u pitanju manifestacija značajna za grad.

-Ovo su izazovi i za organizatore i za učesnike. Očekujem da ova tura bude tradicija i da naš grad po njoj bude prepoznatljiv. Lokalna uprava će biti podrška, jer predjeli koje mi imamo su naš potencijal kazao je Bećirović.

U ime organizatora manifestacije Suad Brzać navodi da je bilo pravo zadovoljstvo biti učesnik ove vožnje.

-Ja sam specijalno za ovu priliku došao iz Švedske, da budem među 80 učesnika.

Ovo je dosta skup i ekstreman sport i idemo gdje god se održava slična manifestacija.



Krenuli smo sa gradskog trga do Ribarevina, prošli Ramčinu, popeli se na Bjelasicu, tačnije na Crni vrh, odakle se pruža prelijep pogled vide se Bijelo Polje i Berane.

Potom smo posjetili Šiško jezero, predahnuli kod crkve i vratili se na polazište. Bila je to vožnja od oko 80 kilometara kaže Brzać.

Cilj je bio, kako je naglasio, da se pokaže da se nešto u Bijelom Polju dešava i da to nisu samo politika i izbori.

Cilj je da ovaj sport, koji je u svijetu veoma popularan, zaživi i da, s obzirom na to da imamo prelijepe predjele za esktremne vožnje, pokažemo i drugima šta to imamo. Nažalost, nemamo hotela, a da imamo mogli smo da dovedemo još veći broj drugara koji imaju para. Ali nemamo ih gdje smjestiti istakao je Brzać dodajući da očekuju da će dobijati i veću podršku lokalne uprave. Jedan od učesnika i organizatora manifestacije Kerim Burdžović ističe da sve rade da ovaj ekstremni sport prikažu na najbolji mogući način i da promovišu potencijale Bijelog Polja.

Podršku bjelopoljskom klubu pružila je i komapnija Ski&Sea Porto Montengro, a njen predstavnik Nemanja Čampar kaže da su rado prihvatili poziv za druženje.

Izvor: DN Dan