Odbornici bjelopoljskog parlamenta na 3. sjednici novog saziva izabrali su danas Abaza Dizdarevića za predsjednik žirija za dodjelu Nagrade 3. januar, a za članove Rafeta Međedovića, Adisa Kučevića, Sašu Lalevića, Mirka Damjanovića, Mladena Nedovića i Gabrijelu Nedović.

Za ovu odluku je glasao 31 odbornik, dok su dva bila protiv.

Na sjednici Skupštine je izabran je i Žiri za dodjelu javnih priznanja, kojim će predsjedavati prof. dr Velimir Rakočević, a članovi su Milko Kovačević, Kemal Musić, Vesna Pavićević i Jasmila Hot.

Predlog Rješenja o imenovanju Žirija za dodjelu javnih priznanja Opštine Bijelo Polje podržalo je 19 odbornika, 12 je bilo protiv, a 1 uzdržan.

Na današnjoj sjednici usvojen je Predlog Odluke o imenovanju Opštinske izborne komisije za čijeg je predsjednika imenovan Duško Vojinović. Za zamjenika predsjednika je izabran Esmer Ličina, dok će poslove sekretara OIK-a obavljati Ljubiša Jokić.

Radenko Vujojević izabran je za člana Opštinske izborne komsije, a za zamjenika člana Rada Đerić. Arnela Striković imenovana je za člana, Amel Avdić za zamjenika člana, Sandra Bojović takođe je izabrana za člana OIK-a, Jagoš Mrdak za zamjenika člana, Gordana Trajković za člana i Milovan Vuković za zamjenika člana.

Predlog Odluke o imenovanju Opštinske izborne komisije podržao je 31 odbornik, dok su dva bila protiv.