Tradicionalni Bjelopoljski novogodišnji bazar počeo je na Gradskom trgu i trajaće do 30. decembra 2022.

Veliki broj proizvođača iz raznih krajeva našeg grada, Bjelopoljcima su ponudili svoje proizvode.

Na štandovima svoje ponude predstavili su proizvođači ljekovitog bilja, voća, povrća, rakije, meda, mlječnih proizvoda, mesa, peciva, specijaliteta i đakonija, autentičnih rukotvorina, predmeti starih zanata, proizvodi od vune…

Otvarajući ovu sajamsku manifestaciju, direktorica Violeta Obradović, kazala je da bazar pokazuje da je naše područje bogato ne samo prirodnim resursima, već i ljudskim potencijalima, koji svojim radom, trudom i kreativnošću, zaslužuju da se njihovi proizvodi predstave građanima.

“Bjelopoljski bazar je manifestacija na kojoj se promovišu tradicionalne vrijednosti, poput domaće radinosti, starih zanata, rukotvorina, kao i ponuda naših ugostitelja, fizičkih i pravnih lica, koji se trude da daju doprinos da se turistička ponuda Bijelog Polja podigne na viši nivo”, kazala je Obradović, napominjući da se ovaj bazar kreativnosti održava još od 2013. godine, a osmišljen je kao prodajna izložba koja treba da predstavi kulturu i tradiciju ovih prostora.

S obzirom da se bazar održava u duhu nogodišnjih praznika, Obradović je istakla i da su pripremili i bogat kulturno-zabavni program.

“Pozivamo naše sugrađane da posjete bazar, probaju i degustiraju proizvode i tako daju doprinos da ova manifestacija zadrži svoje posebno mjesto u ponudi Bijelog Polja”, poručila je Obradović.

Bjelopoljski novogodišnji bazar danas je i obišao predsjednik Opštine sa saradnicima.