JU Muzej Bijelo Polje raspisala je konkurs za "29. Bjelopoljsko likovno proljeće", koji će biti otvoren do 10. marta, saopštio je direktor Muzeja Željko Raičević.

On je kazao da je manifestacija otvorena za sve, te da pravo učešća imaju svi likovni stvaraoci, bez obzira na profesiju i nivo obrazovanja (akademski slikari, vizuelni umjetnici, likovni umjetnici amateri, ljekari, arhitekte i dr.).

“Vrata Bjelopoljskog likovnog proljeća otvorena su za sve slikare, a pravo učešća imaju zavičajni umjetnici, kao i oni koji su porijeklom iz Bijelog Polja, ali žive i stvaraju van našeg grada. Takođe, mogu se prijaviti i amateri, talentovani učenici, kao i studenti likovnih umjetnosti. Upravo to ovu manifestaciju čini drugačijom i posebnom i zaista je jedna od rijetkih koja pruža priliku svakom stvaraocu da se izrazi i predstavi svoj rad” - naveo je Raičević.

Svi zainteresovani mogu prijaviti sa dva galerijski opremljena djela, nastala u periodu između dva salona, koji se mogu dostaviti svakog radnog dana u pomoćnim prostorijama iza zgrade Muzeja.

“O konceptu Salona odlučivati stručni žiri sastavljen od akademskih slikara i istoričara umjetnosti, koji nisu učesnici ove manifestacije, te da će tri najbolja rada na salonu biti novčano nagrađena” – naveo je direktor Muzeja.

Zvanično otvaranje Salona predviđeno je za utorak 21. mart 2023. godine (19 časova) u galeriji Centra za kulturu „Vojislav Bulatović Strunjo“.

Za dodatne informacije obratiti se osoblju Muzeja na kontakt telefone:

050/431-579;  068/ 295 – 002;

068/852 – 466; 069/514 – 267.

LOGO OVOGODIŠNJEG SALONA