U cilju formiranja Ženskog kluba Skupštine opštine Bijelo Polje, sekretarka Skupštine, Ajsela Pačariz je danas upriličila sastanak sa odbornicama Skupštine i članicama Savjeta za rodnu ravnopravnost.

Teme sastanka su bile: dogovor oko formalizacije osnivanja Ženskog kluba, predlozi kopredsjednica i priprema sporazuma, koji će potpisati sve odbornice lokalnog parlamenta.

Po ugledu na Ženski klub Skupštine Crne Gore, na sastanku je dogovoreno, da Ženskim klubom koordiniraju dvije kopredsjednice, na ravnopravnom nivou, jedna iz redova vlasti, a druga iz opozicione strukture Skupštine opštine Bijelo Polje.

U susret Danu rodne ravnopravnosti u Opštini Bijelo Polje, u sali Skupštine će 17.maja biti organizovano svečano potpisivanje sporazuma o osnivanju Ženskog kluba, koji je jedan od strateških ciljeva Lokalnog plana za postizanje rodne ravnopravnosti.

Predsjednica Savjeta za rodnu ravnopravnost, Almasa Rizvanović je ukazala na značaj osnivanja Ženskog kluba, gdje će se uz Savjet i Kancelariju za rodnu ravnopravnost, sa tri aspekta djelovati na unapređenje položaja žena u Bijelom Polju.

O značaju osnvanja Ženskog kluba u Skupštini Bijelom Polje su govorile kopredsjednica i članica Ženskog kluba Skupštine Crne Gore Vesna Pavićević i Suada Zoronjić.

Izuzetni rezultati Ženskog kluba Skupštine su primjer dobre prakse, za osnivanje istih tijela u lokalnim parlamentima, pa je za očekivati, da će se nakon Skupštine Bijelo Polje,  i u drugim lokalnim parlamentima formirati Ženski klub, koji ima za cilj zajedničku borbu za unapređenje položaja i zaštitu žena i djece u lokalnim zajednicama.