Bijelo Polje je danas bilo domaćin sastanka izmedju predstavnika Radio Televizije Crne Gore i 9 opština sa sjevera Crne Gore.

Povod ovom sastanku koji je održan na inicijativu generalnog direktora RTCG Rada Vojvodića bio je unaprjedjenje rada studija RTCG u Bijelom Polju i kvalitetnije i ažurnije izvještavanje sa sjevera Crne Gore.

Zahvalivši se na gostoprimstvu u Bijelom Polju i na prisustvu svih predsjednika lokalnih uprava iz sjevernog regiona Vojvodić je istakao da je učestvovao u jednom dobrom i konstruktivnom razgovoru u obostranom interesu, RTCG i reprezentnih opština.

- Mislim da ćemo u budućem periodu unaprijediti saradnju koja je bila limitirana tehnološkim i tehničkim uslovima i da će opštine na sjeveru Crne Gore biti zastupljene na programima Javnog servisa RTCG u znatno kvalitetnijoj i većoj minutaži. Želim da uvjerim rukovodstva opština da će RTCG dati svoj maksimum da što bolje i kvalitetnije prezentujemo sve potencijale, kako turističke tako i privredne i da će RTCG objektivnim informisanjem napraviti jedan balans kada su u pitanju svi mediji u Crnoj Gori. Prioritet nam je da obezbijedimo pošteno i objektivno informisanje uopšte, a posebno kada je u pitanju sjever Crne Gore. Vojvodić je istakao i to da Javni servis radi na projektu digitalizacije televizije i poboljšanja tehničkih uslova za rad u studiju u Bijelom Polju.

Aleksandar Žurić predsjednik opštine Bijelo Polje je istakao da je u cilju najkvalitetnijeg informisanja gradjana sa ovih prostora bitno pronalaženje modela saradnje izmedju lokalnih uprava na sjeveru i Radio Televizije Crne Gore. Smatram da je sastanak bio veoma plodotvoran i da smo naišli na obostrano razumijevanje. Prezentirali smo činjenice da informacija ne treba da poznaje region, da ne može biti podvojena po tome odakle dolazi, da su reportažne ekipe koje rade na ovom terenu u proteklom periodu tome i davale puni doprinos. Ovim oblikom saradnje koji smo predvidjeli za budući period taj odnos treba da bude unaprijedjen dajući impuls ka pružanju još kvalitetenijih informacija sa sjevera Crne Gore.

- Veoma sam zadovoljan sam sa ovim sastankom. Smatram da informacija treba biti pravovremena, realna i da opštine moraju sudjelovati u održavanju Javnog servisa. Interes nam je da se gradjanima pruži dobra informacija, da prezentujemo naše resurse kako bi brže došli do potencijalnih investitora koji bi uložili značajna sredstva za valorizaciju naših potencijala. Mislim da je trenutak da napomenem da je RTCG i do sada davala objektivne informacije, a bez pretjerivanja treba reći činjenice o onome čime opštine raspolažu, što su pravci razvoja opština i regije, kazao je Vuka Golubović predsjednik opštine Berane.

Skender Šarkinović, predsjednik opštine Plav je istakao - da će unaprjedjenje rada Javnog servisa RTCG i aktivan pristup direktora Vojvodića svakako pomoći boljoj promociji turističkih potencijala opštine Plav.

- S obzirom da smo turističko mjesto, da nemamo svoje novine, svoj radio, svoju televiziju, a potreban nam je pristup multimedijalnim servisima a RTCG nam daje najbolje šanse za prezentaciju svih potencijala koje opština Žabljak posjeduje, rekao je predsjednik opštine Isailo Šljivančanin.

Sastanku su prisustvovali i zaposleni radnici Javnog servisa u studiju u Bijelom Polju. Problemi sa kojima se oni susreću su nedostatak tehnoloških i tehničkih sredstava kao i opreme potrebne za održavanje direktnog linka sa RTCG, nedostatak jednog vozila i još jedne ekipe za praćenje svih aktuelnosti na sjeveru Crne Gore.