Opština Bijelo Polje je danas u sali Centra za kulturu organizovala svečanost povodom dodjele nagrada najuspješnijim učenicima osnovnih i srednjih škola. Najboljim đacima i nosiocima nagrada sa državnih i medjunarodnih takmičenja nagrade su uručili Aleksandar Žurić, predsjednik Opštine, potpredsjednik Abaz Kujović, kao i Miodrag – Mišo Kalezić, sekretar Sekretarijata za opšte i upravne poslove i društvene djelatnosti.

Čestitajući uspjehe svojim mladim sugrađanima u upravo završenoj školskoj godini predsjednik Žurić je kazao da su sva djeca u srcima odraslih, uz ponos na sve njihove školske uspjehe.

- Ova je za mene najznačajnija manifestacija koju opština organizuje tokom godine. Najvažnija jer je posvećena našim najvažnijim sugrađanima, onima koji su najvredniji, najuspješniji i koji imaju najviše znanja u svojim generacijama, te stoga oni moraju biti najvažniji svojoj državi i prvenstveno svome gradu. Sa nama su danas naši najsupješniji mladi ljudi, koji su na briljantan način savladali znanja. Među njima su i njihovi roditelji ali i profesori, koji su u svemu dali veliki doprinos. Grad koji ima ovakvu omladinu ima i budućnost. Ponosan sam što mogu da vam čestitam i uručim mali znak pažnje u ime opštine uz želju da imate blistave puteve koje ubuduće odaberete i da što prije uzmete učešće u kreiranju naše zajedničke budućnosti, istakao je Žurić.

Diplome „Luča A“ dobilo je 14, a ‘’Luča B’’ 27 učenika bjelopoljskih srednjih škola, dok je 112 učenika osnovnih škola dobilo diplome ‘’Luča’’.

Nagrađeni su i učenici osnovnih i srednjih škola koji su osvajali nagrade na državnih i medjunarodnim takmičenjima kao i učenici škole za osnovno muzičko obrazovanje. Nagradu je dobila i dirigent dječjeg troglasnog hora Jelena Đaković za osvojeno I mjesto ‘’Zlatna lira’’ na državnom takmičenju.