Nastupom Omladinskog tamburaškog orkestra Crne Gore, sinoć je u Bijelom Polju počeo 10. Internacionalni festival tamburaških orkestara.

Otvarajući ovu manifestaciju, predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić je kazao da nije slučajno što je baš Bijelo Polje utemeljivač i organizator ovakvog festivala, čiji je kvalitet prepoznat u ovom dijelu Evrope i na kulturnoj mapi jugoistočne Evrope.

- Naš grad u kojem se na najbolji način prepliću i dopunjavaju različite kulture, nacionalnosti i konfesije, mjesto je kao stvoreno da se u njemu okupe i svojom muzikom nam se predstave orkestri u čijim sastavima sviraju različiti instrumenti, a čija muzika nosi obilježja univerzalnih vrijednosti kultura iz kojih nam dolaze. To što smo u prilici da proslavimo desetogodišnjicu ovog Festivala, znači da smo svi za toliko godina stariji i samo tambura ostaje jednako mlada kao onog dana kada se u njenim strunama stvorio prvi ton, kazao je predsjednik Žurić.

Osim Omladinskog tamburaškog orkestra Crne Gore, sinoć su nastupili Bjelopoljski tamburaši, Zvuci sa Ribnice, Zlatne strune iz Tuzle sa vokalnim solistima Safetom Dedeićem i Hasibom Agić, Muzički signali, Limski biseri, Taslidža i gosti večeri Merima Njegomir i Božidar Boki Milošević.