Ministar rada i socijalnog staranja Suad Numanović i predsjednik Opštine Aleksandar Žurić obišli su novoopremljeni treći paviljon u Domu starih, kao i pet lica koja su nakon izbijanja požara u izbjegličkom kampu na Koniku smještena u ovaj dom.

Ističući da su stvoreni dobri uslovi za još 80 korisnika u novom dijelu ove ustanove, ministar Numanović je kazao da za nepune dvije godine od otvaranja doma u Bijelom Polju, zajedno sa Domom starih u Risnu, u Crnoj Gori ne postoji lista čekanja za stara lica koja bi krov nad glavom potražila u jednoj od ove dvije ustanove.

- U infrastrukturu ova dva staračka doma uloženo je preko milion eura, a ukupno za izgradnju Doma u Bijelom Polju i novog doma u Risnu izdvojeno je više od 5,5 miliona eura, što na najbolji način odslikava intenzivnu i kvalitetnu brigu države za lica starije životne dobi, kazao je ministar Numanović.

Trenutno je u Domu starih smješteno 117 lica. Predsjednik Opštine Aleksandar Žurić je istakao da je u planu i izgradnja “grupne kuće”.

- Siguran sam da ćemo uz pomoć Ministarstva zdravlja trajno riješiti prilaz naselju Medanovići i izolovati bolnički kompleks, kazao je predsjednik Žurić.