Danas je u Bijelom Polju održan sastanak povodom 42. Ratkovićevih večeri poezije, na kojem su usaglašene obaveze uključenih u realizaciju programa koji će trajati od 3. do 22. septembra.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić, umjetnički direktor RVP Bogić Rakočević, VD direktor JU Ratkovićeve večeri poezije Radomir Perišić, menadžer manifestacije Svetlana Sošić i direktor Centra za kulturu Izet Erović.

Predsjednik Žurić je kazao da će Opština, kao i prethodnih godina, bezrezervno podržati ovu manifestaciju, koja ove godine dobija jednu novu dimenziju.

- Ovogodišnji program RVP je, čini mi se, najbolji u dosadašnjem 42-godišnjem trajanju i Opština će, kao i do sada, maksimalno podržati manifestaciju, kazao je predsjednik Žurić.

Inače, Ministartsvo kulture je Ratkovićeve večeri poezije proglasilo manifestacijom od posebnog značaja za kulturu Crne Gore, pa su odlukom Skupštine Bijelo Polje ove godine RVP proglašene javnom ustanovom, tako da je i program manifestacije sadržajniji u odnosu na prethodne godine.

- Na ovogodišnjoj manifestaciji nastupiće preko 80 autora iz 20 zemalja. Imamo odličan program, tako da sa sigurnošću mogu da kažem da će Ratkovićeve večeri poezije biti najbolja smotra ovog tipa u regionu, kazao je umjetnički direktor 42. RVP Bogić Rakočević.