Predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić i direktor građevinske firme „Bemaks“ iz Podgorice Veselin Kovačević, obišli su danas radove na izgradnji objekta za bezbjedan prelazak pruge kod škole u Sutivanu.

Predsjednik Žurić kaže da je ozbiljnost projekta zavrijedio pažnju Bemaksa koji je donirao izgradnju ovog objekta, a osim prelaza preko pruge koji je vrijedan više od 200.000 eura, urađena su još dva projekta i to trotoarska staza kroz Sutivan u dužini od dva kilometra i trotoarska staza od grada prema Ribarevinama u dužini od dva i po kilometra, što je takođe donacija kompanije „Bemaks“.

Veselin Kovačević ističe da je ovo prvi podzemni prolaz ove vrste na sistem nagurivanja.

- Prečnik cijevi ispod pruge je tri metra, dužina nagurivanja je oko 10 metara, a ostali dio je tunelskog tipa, jer smo htjeli da napravimo zaštitu od padavina. Radi se o pješačkom prolazu, s tim što smo vodili računa da ima staza i za invalidska kolica, tako da je polovina ovog prolaza predviđena za to, kazao je Kovačević.

Oko 300 učenika OŠ „9. maj“ u Sutivanu i građani ove velike mjesne zajednice će za 20-tak dana imati mogućnost da bezbjednije prelaze prugu i magistralu, na ovom dijelu i to će biti rješenje problema koji traje decenijama. Predsjednik Mjesne zajednice Sutivan Branko Lazović izražava zadovoljstvo što će uskoro ovaj prolaz biti stavljen u funkciju, a direktor škole Vojislav Žujović će konačno prebrinuti đacima koji prelaze prugu.

Predsjednik Žurić ističe da je ovo primjer dobre društvene odgovornosti i ozbiljnost opštine u pripremanju projekata koji zavređuju pažnju donatora. On je, takođe, istakao da će most Grad – Nikoljac biti uskoro završen.

- Do kraja mjeseca ćemo završiti most, koji će biti specifičan zbog elemenata koji će biti ne samo estetski nego i funkcionalni. Takođe, u perspektivi planiramo da pojačamo vodosnabdijevanje grada i tom pravcu radimo dva projekta – jedan je projekat koji se finansira iz IPA fondova u vrijednosti od 505.000 eura, on se tiče dokaptiranja, a drugi projekat je gubavački vodovod koji će biti gotov za 20-tak dana, čije će priključenje na gradsku mrežu značiti pojačanje pritiska vode, kazao je predsjednik Žurić, napominjući da je i Dom zdravlja skoro useljiv, kazao je predsjednik Žurić.