Zakon o stručnom osposobljavanju lica sa stečenim visokim obrazovanjem, danas je prezentovala direktorica Zavoda za zapošljavanje Crne Gore Vukica Jelić u sali Centra za kulturu u Bijelom Polju.

Ovaj Zakon će pružiti šansu svim visokoškolcima da steknu potrebnu praksu i polože stručni ispit u trajanju od devet, koja će im se računati 12 mjeseci, za šta je država izdvojila 10 miliona eura, što znači da će zarade budućim pripravnicima isplaćivati država.

-Kroz ovaj Zakon država želi da pomogne visokoškolcima da pređu prvu stepenicu u kreiranju karijera. Crna Gora je prepoznata u regionu kao država koja daje šansu za nova radna mjesta. Budućim pripravnicima želimo da pružimo kvalitetnu obuku, kako bi na tržištu rada imali šta da ponude, a za one najbolje, siguran sam, otvoriće se prostor za zasnivanje radnog odnosa na neodređeno u kompanijama u kojima budu sticali praksu. Država Crna Gora želi da ima stručnjake u svim oblastima, jer za Evropsku uniju nam trebaju kvalitetni kadrovi, kazao je ministar Numanović.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić je istakao da je zasnivanje radnog odnosa jedan od bitnijih trenutaka u životu svakog pojedinca.

-Rroz ovaj program koji je Vlada osmislila imaćemo priliku da u najskorije vrijeme obezbijedimo obuku za visokoškolce u Bijelom Polju, kazao je predsjednik Žurić.