Predsjednik Opštine Aleksandar Žurić i ministar rada i socijalnog staranja Suad Numanović uručili su danas knjučeve korisnicima 10 stanova u novoizgrađenoj zgradi za osobe u stanju socijalne pomoći na Ribarevinama.

Ključevi su uručeni Iljazu Radiču, Sanji Šekularac, Dragani Tuović, Elminu Beganoviću, Jeli Vujošević, Senadu Pućurici, Sanji Jelić, Pejki Šestović, Sofki Pejović i Hajru Mujanoviću.

Predsjednik Žurić je istakao da je između Opštine i Ministarstva postignut dogovor da se na istoj lokaciji uradi još jedna zgrada sa 10 stambenih jedinica.

-S obzirom da je bilo dosta kandidata za ove stanove, odlučili smo da napravimo još jednu zgradu gdje će Opština i Ministarstvo učestvovati sa po pola sredstava. Osim ovih zgrada, mi smo na Ribarevinama izgradili još i zgrade za penzionere i Rome, kazao je predsjednik Žurić.

Ministar Numanović ističe da Ministarstvo i država servisira preko 80 miliona eura za razne vidove socijalnih davanja.

-Osim tih redovnih davanja, mi svake godine uključimo čitav set beneficija za socijano ugrožene porodice. Za djecu iz ovakvih porodica organizujemo besplatno ljetovanje i zomovanje, dodjeljujemo im knjige besplatno. Za ovu kategoriju stanovništva mi subvencioniramo električnu energiju, a to ćemo i kroz zakon definisati. Naime, u toku je izdrada Zakona o socijanom stanovanju kojim će se precizirati rješavanje stambene problematike socijano ugroženih lica i još čitav set drugih pomoći. Kada je u pitanju stambena problematika socijalno ugroženih lica, mi smo sličan program imali i u Beranama, ovih dana to planiramo i u Kolašinu, u Petnjici radimo jedan objekat, u Nikšiću, u Tivtu. Sa izgradnjom ovih stanova nećemo stati i, kao što je rekao predsjednik Žurić, uskoro ćemo početi sa izgradnjom još jednog ovakvog objekta na Ribarevinama, kazao je Ministar Numanović.

Sofka Pejović, koja je danas dobila ključeve stana u zgradi na Ribarevinama kaže da će konačno ona i njen 15-godišnji sin dobiti smještaj kakav dolikuje čovjeku.

-Zahvaljujem se svim ljudima koji su pomogli da konačno izađem i memljivih i tijesnih soba i da konačno dobijem svoj krov nad glavom, kazala je Sofka.