Crnogorski premijer Igor Lukšić, predsjednik Opštine Aleksandar Žurić i predstavnik Azerbejdžana Sejran Mirzazadeh postavili su danas kamen temeljac za izgradnju centralnog dječjeg vrtića u Bijelom Polju.

Predsjednik Žurić je istakao da je donaciju za izgradnju ovog vrtića u visini od oko dva miliona eura obezbijedila Vlada Azerbejdžana.

- Donacija za izgradnju vrtića uvjerava nas kako je duh prijateljskog naroda Vlade i predsjednika Azerbejdžana tu uz ono najvrednije što imamo uz našu djecu. Ovaj gest podrške našim mališanima, znanje koje će im na svoj način obilježiti djetinjstvo, istovremeno je i prilika da i sami odrastu u bolje ljude tako što će razumjeti da za prijateljstvo ne važe pravila geografskih karata i da je plemenitost najbrža pruga kojim se dva prostorno udaljena naroda mogu približiti i razumjeti na pravi način. To što su narod,Vlada i predsjednik Azerbejdžana obezbijedili skoro dva miliona eura kako bi naši mališani dobili novi vrtić, nas građane Bijelog Polja obavezuje da pamtimo i prema ovoj prijateljskoj državi vječno njegujemo osjećanja kakva pravi prijatelji i zaslužuju, istakao je predsjednik Žurić.

predstavnik Azerbejdžana Sejran Mirzazadeh je podsjetio na prijateljske odnose Crne Gore i Azerbejdžana, zahvaljujući kojima je ove godine u Podgorici počelo sa radom diplomatsko predstavništvo Azerbejdžana.

-Zahvaljujući tome i ekonomskoj i političkoj stabilnosti u zemlji, strane firme i azerbejdžanski investitori smjelo i bez kolebanja ulažu sredstva u Crnu Goru u vremenima svjetske ekonomske krize. Uvjeren sam da danas ne polažemo samo kamen temeljac za vrtić, već i kamen temeljac naše dalje dugoročne saradnje, u cilju interesa obje zemlje i oba naroda. Svi ćemo biti srećni kada se završi izgradnja ovog vrtićai kada se djeca u njemu budu osjećala prijatno. Smatram da je ovo naš prvi ali ne i posljednji projekat u Crnoj Gori i nadam se da ćemo se sljedeće godine okupiti u istom sastavu na svečanoj ceremoniji otvaranja vrtića, kazao je Mirzazadeh