Predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić i premijer Igor Lukšić otvorili su danas most Grad-Nikoljac i kružnu raskrsnicu, čija je ukupna vrijednost iznosila oko milion eura.

Most je sada širok 11,30 metara, ima dvije kolovozne trake ukupne širine 6,5 metara i dva trotoara od po dva metra, ojačanu statiku i novu dekorativnu rasvjetu. Njegov sastavni dio je nova kružna raskrsnica kod zgrade MUP-a.

Radove na ovom objektu finansirali su Direkcija javnih radova Crne Gore i Opština Bijelo Polje, a radove je izvela firma „Tehnoput“ iz Podgorice.

Otvarajući most, premijer Lukšić je naglasio da ovaj most sa pristupnim saobraćajnicama predstavlja značajan doprinos zaokruženju saobraćajne infrastrukture Bijelog Polja.

- Uprkos teškoj ekonomskoj situaciji u Evropi i okruženju koja nije zaobišla ni nas, nastavljamo da dajemo svoj doprinos izgradnji Crne Gore. Iako se često vrijednost infrastrukturnih objekata vezuje za njihovu veličinu i finansijsku zahtjevnost, njihova stvarna vrijednost prepoznaje se kroz njihovu upotrebu, prije svega od strane građana, odnosno kroz benefite koje ti objekti donose. Stoga, s razlogom možemo reći da izgradnjom i modernizacijom infrastrukture približavamo jedne drugima, činimo prostor privlačnijim za investitore, otvaramo razvojne perspektive Crne Gore, istakao je premijer Lukšić, podsjećajuči da je nedavno u Bijelom Polju otvorena zaobilaznica, put Slijepač Most-pavino Polje, te da će ubrzo započeti izgradnja dionice puta Pavino Polje – Kovren i još niz projekata značajnih za Bijelo Polje.

- Vlada će i dalje pružati snažnu podršku razvojnim projektima lokalne samouprave, kako bi obezbijedila da Bijelo Polje valorizuje svoje ogromne potencijale. Značajno mjesto u realizaciji projekata, kao i do sada, imaće podrška građana Bijelog Polja, kazao je premijer Lukšić.

Bijelo Polje, grad na raskrsnici starih drumova, uvijek je bio prepoznatljiv po simbolici mostova koji su spajali ljude različitih nacionalnosti i konfesija, civilizacijskih krugova istoka i zapada.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić ističe da su istorija i kulturno nasljeđe Bijelog Polja postavili zahtjevan zadatak pred onima koji su bili obavezni da osmisle i izgrade ovaj most.

- Graditeljska inventivnost i umjetnički impuls naših sugrađana, akademskih profesora i projektanata, storibordom – izrezbarenim u metalu, ispisali su priču o vrijednostima ovoga kraja i oblikovali ovo zdanje tako da nas ispunjava ponosom i ljubavlju prema ovom objektu koji ćemo, siguran sam, ubuduće svi nazivati „našim mostom“, kazao je predsjednik Žurić.