Predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić, ministar prosvjete Slavoljub Stijepović i direktor građevinske firme „Bemaks“ iz Podgorice Veselin Kovačević, otvorili su danas objekat za bezbjedan prelazak pruge kod škole u Sutivanu vrijedan više od 200.000 eura.

Osim ovog projekta, preduzeće „Bemaks“ radi još trotoarske staze kroz Sutivan u dužini od dva kilometra i trotoarska staza od grada prema Ribarevinama u dužini od dva i po kilometra.

Predsjednik Žurić ističe da će objekat za bezbjedan prelazak pruge skinuti brigu roditelja i prosvjetnih radnika u Sutivanu hoće li djeca bezbjedno preći prugu.

- Lokalna uprava i Mjesna zajednica Sutivan su prepoznali ovaj problem i pripremili projekat za izgradnju ovog projekta. Na sreću, Bijelo Polje ima dosta vrijednih i značajnih ljudi, pa su gospoda Lazović i Kovačević koji potiču iz ovog kraja obezbijedili vrijednu donaciju i zahvaljujući njima sada imamo ovaj vrijedan objekat, kazao je predsjednik Žurić.

Veselin Kovačević ističe da je ovaj objekat plod uspješne saradnje kompanije „Bemaks“ i lokalne samouprave.

- U Bilo kojem gradu, a pogotovo u mom rodnom gradu, spremni smo da napravimo saradnju i uspješnu donaciju. Pogotovo što je u pitanju bjezbjednost djece, sa velikim zadovoljstvom smo prihvatili da uradimo ovaj objekat, a ništa manje nijesu važni ni trotoari koji čine sigurnost i bezbjednost djece, kazao je Kovačević.

- Oko 300 učenika OŠ „9. maj“ u Sutivanu i građani ove velike mjesne zajednice će imati mogućnost da bezbjednije prelaze prugu i magistralu, na ovom dijelu, što predstavlja rješnje problema koji traje decenijama, kazao je predsjednik Mjesne zajednice Sutivan Branko Lazović.