Drugo veče 11. White Field jazz festivala, proteklo je u znaku dobrih svirki bendova iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Austrije. Nastupili su studenti Akademije iz Sarajeva, Dr Wolf and the Children of the Night, Klajazz kvintet iz Crne Gore i akustično elektronski duo Mark Fogel i Lukas Šimer iz Austrije.

- Ovo je prvi put da nastupamo na nekom džez festivalu i drago nam je što nam je pružena šansa da se predstavimo u Bijelom Polju, u okviru jednog ozbiljnog projekta. Uloženo je dosta truda i rada i srećni smo što su organizatori to prepoznali. Večerašnji nastup je uvod u predstojeće nastupe u gradovima Bosne i Hercegovine i šire, kazala je za Radio Bijelo Polje studentkinja Akademije iz Sarajeva Lejla Nurković.

- Drugo veče festivala potvrđuje uspješnost Festivala. Jedna izuzetna noć, uz prisustvo brojne publike i u lijepom ambijentu, istakao je direktor Ratkovićevih večeri poezije Kemal Musić.

Publici se predstavio i kvartet bend Dr Wolf and the Children of the night, sa Cetinja, svirajući obrade mješavine bluza i džeza.

- Veoma sam zadovoljan organizacijom festivala, atmosferom i rekacijama publike. Podržavamo ovu ideju, i drago nam je što smo dio toga. Nadamo se da ćemo svake naredne godine imati priliku da čujemo nove bendove, jer ovo do sada je bilo sjajno, kazao je za Radio Bijelo Polje član benda, Vuk Marković.


Klajazz kvintet bend, već drugi put nastupa na White field jazz festivalu, dok se večeras predstavio svirajući muziku francuskog kompozitora Kloda Bulinga, koji je poznat po tome što je spojio klasičnu i džez muziku.

Drago nam je što smo ponovo u Bijelom Polju, sada u jednom ljepšem i intimnijem ambijentu. Večeras smo se predstavili mješavinom klasike i džeza, to je ono iza čega možemo da stanemo kao klasični muzičari, i profesori svojih instrumenata. Prema reakcijama publike smatramo da su uživali u izvođenju“, kazala je članica Klajazz kvinteta, Bojana Brajović.

Akustično elektronski duo Mark Fogel i Lukas Šimer iz Austrije, predstavio se posljednji u okviru druge večeri festivala, svirajući mješavinu savremenog akustičnog džeza sa elektronskim elementima i popularnim ritmovima.

Publika će imati priliku da uživa i u rok muzici, jer će sjutra veče sa početkom u 21 sat nastupiti bjelopoljska grupa Crna Dama koja se vratila na scenu, a koja je 1994. godine snimila album ,,Ne traži me".

Ovogodišnji White field jazz festival organizala je JU Ratkovićeve večeri poezije, pod pokroviteljstvom Opštine Bijelo Polje. Festival je podržala je i Ambasada Austrije u Crnoj Gori, a medijski pokrovitelji su Radio Bijelo Polje i Radio Televizija Crne Gore.

Radio Bijelo Polje