Predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić sa saradnicima obišao je danas novoizgrađenu zgradu Crvenog krsta i odjeljnj urgentnog bloka u Opštoj bolnici.

Ukupna virijednost radova zgrade Crvenog krsta, koja ima 550 kvadrata korisnog prostora, je oko 250. 000 eura, od kojih je većinu finansirala Opština Bijelo Polje. Opštinska organizacija Crvenog krsta postoji već 104 godine, zbog toga i zbog svoje važnosti, smatra predsjednik Žurić, i treba da ima dobre uslove za rad. Predsjednik Žurić je istakao da kada je osnovana 1912. godine ova organizacija je bila plod rada najuglednijh Bjelopoljaca koji su razmišljali o humanosti, činili dobra djela i imali osjećaj za potrebe sugrađana.

- Ovaj objekat je vraćanje malog dijela duga prema tim ljudima i poštovanje za organizaciju staru viiše od jednog vijeka. Pohvale zaslužuju svi koji su radili na ovom objektu, počev od Direkcije za izgradnju i investicije, projektanta, nadzornog organa i izvođača, koji su napravili objekat koji će, osim svoje funcionalnosti, biti ukras ovog dijela grada. Objekat je plod pregnuća Oštinskog Crvenog krsta, Crnogorske organizacije Crvenog krsta i Opštine Bijnelo Polje koja je podnijela najveći finansijski dio tereta, kazao je predsjednik Žurić, dok je predsjednik Opštinske organizacije Crvenog krsta Besim Kadić istakao da se zgrda Crvenog krsta privodi kraju.

- Kada zgrada bude otvorena bićemo pravi domaćini prije svega aktivnostima iz osnovne djelatnosti naše organizacije. U njoj će se vršiti edukacija svih članova, volontera u pružanju prve pomoći, dobrovoljnog davalaštva krvi i obuka svih koji trebaju da zanju nešto o pružanju prve pomoći. Takođe, ovdje će biti smještene sve službe koje će funcionisati u okviru Crvenog krsta, kazao je Kadić.

Nakon zgrade Crvenog krsta, predsjednik Žurić i, direktorica Bolnice i načelnici odjeljenje obišli su neuropsihijatriju i urgentni blok. Direktorica Opšte bolnice Biserka Bulatović je kazala da je ovo jedan u nizu pozitvnih trendova koji se prethodnih osamnaest mjeseci dešavaju u ovoj ustanovi .

- Što se tiče izgradnje i adptacije objekata sve ide dobrom dinamikom, jer smo najprije adaptirali zgradu Internog odjeljenja, potom nastavili sa izgradnjom gastro kabineta i adaptaciju i renoviranje prijmnog bloka, odnosno urgentne jedinice Opšte bolnice. Radove smo priveli kraju prije mjesec dana i otvorili i stvorili konforne uslove za rad osoblja i prijem i obradu pacijenata, kazala je Bulatović.