Agencija Airli- Nivo iz Beograda je u petak 18. novembra u hotelu ''Zlatnik'' u Beogradu organizovala već tradicionalnu prestižnu nagradu ''Naj žena 21 vijeka''.

Nagrada se dodjeljuje, već 16 godina u više kategorija za najuspješnije žene iz oblasti preduzetništva, medicine, politike, prosvjete, umjetnosti, turizma, ugostiteljstva, mode i filma.

U oblasti preduzetništva nagradu za najbolju i najuspješniju ženu pripala je mr Nemši Omerhodžić, dugogodišnjoj preduzetnici i od nedavno potpredsjednici Opštine Bijelo Polje.

Nagrada je regionalnog karaktera, a gospođa Omerhodžić je istu osvojila za doprinos razvoja ženskog preduzetništva, kao i za regionalno umrežavanje preduzetnica.

-U godini preduzetništva ova nagrada za mene je ocjena svega što sam do sada radila na ovom polju. Ona istovremeno predstavlja i javno priznanje za moj dosadašnji vrijedan rad, kao i podsticaj za još bolje i uspješnije buduće angažovanje. Dodjelom ove nagrade dokaz je da su društvu potrebni vrijedni ljudi koji punu pažnju posvećuju ekonomiji, a posebno ženskom preduzetništvu, kazala je Omerhodžić prilikom uručenja ove nagrade.

Inače, nagrade su dodijeljene u više oblasti, pa je jedna od dobitnica ovog prestižnog priznanja ''Najžena 21 veka'' ambasadorka Australije u Srbiji NJE Džulija Fini, predsjednica Opštine Surčin Vesna Šalović, dok je nagradu za oblast virtuelnog preduzetništva priznanje dobila preduzetnica iz Hrvatske.