Predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić i sekretar Sekretarijata za preduzetništvo i ekonomski razvoj Džafer Gusinjac uručili su danas rješenja o dodjeli sadnica maline za 61 poljoprivrednika sa područja Bijelog Polja.

Predsjednik Žurić je podsjetio na mjere i aktivnosti koje je lokalana uprava preduzela iz oblasti poljoprivrede i upoznao prisutne sa planovima u toj oblasti za naredni period.

Sekretar Sekretarijata za preduzetništvo i ekonomski razvoj Džafer Gusinjac  je govorio o procedurama dodjele sadnica.

-Pravo na sadnice je ostavrio 61 poljoprivredni proizvođač . Cilj nam je da se što više mladih ljudi zaposli u poljoprivredi, a veliki broj mladih se nalazi na Birou rada. Ovom mjerom omogućavamo ljudima koji žele da se bave poljoprivredom, a nisu bili u mogućnosti da to učine. Ova mjera će motivisati seosko stanovništvo da ostanu na gazdinstvima i ozbiljnije se bave poljoprivredom i doprinijeti ublažavanju siromaštva na seoskom području. Pokazalo se da je proizvodnja maline vrlo rentabilna, a potražnja za malinama  na svjetskom tržištu prevazilazi ponudu, što ukazuije da će se iz efekata planirane proizvodnje uložena sredstva brzo vratiti. Sve ovo će stvoriti mogućnost za funkcionisanje na većem nivou i razvoj ovog biznisa iz vlastitih sredstava,  što bi trebalo da bude povoljna šansa za razvijanje biznisa kroz malinarstvo, kazao je Gusinjac.