Danas je predsjednik bjelopoljske Opštine Petar Smolović primio dekana Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore Velimira Rakočevića koji je boravio u Bijelom Polju u radnoj posjeti. Tema sastanka je bila status Pravnog fakulteta i mogućnosti poboljšanja uslova na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Trenutno je na studijama Pravnog fakulteta u Bijelom Polju upisano oko 300 studenata na svim godinama studija, a posle dvije godine pauze, planira se upis 50 najboljih srednjoškolaca.
-Predvidjeli smo sredstva za neophodna ulaganja u poboljšanje uslova za rad, što predstavlja osnov za dalji razvoj ove značajne jedinice Fakulteta, a time i unapređenja nastavnog procesa, ali i stručnog rada koji se ogleda u organizaciji raznih edukativnih seminara i saradnji sa ekspertima iz struke i privrede Crne Gore i regiona, kazao je predsjednik Smolović.
Zbog racionalnosti prostora oprema se 3 sprat zgrade Fakulteta u Bijelom Polju, tako da ćemo već od jula ove godine imati spremne prostorije, uključujući i amfiteatar, koje će primiti sve studente Pravnog fakulteta.
-Imajući u vidu reprezentativnost i ozbiljnost ove ustanove, kao i to da 2 protekle godine nije bilo upisa u Bijelom Polju, ove godine smo predvidjeli da primimo 50 studenata, istakao je dekan Rakočević.
Pravni fakultet su uvijek u prošlosti upisivali odlični studenti te očekujemo da ćemo primiti srednjoškolce sa najboljim rezultatima posle sprovedenog konkursa Univerziteta Crne Gore, ističući da su sve studije besplatne, kazao je dekan Rakočević.  
Shvatajući da poseban kvalitet u realizaciji teorijske i praktične nastave zavise od veoma dobro opremeljenih prostorija, gdje studenti kroz nastavni proces realizuju različita saznanja i razmjenjuju iskustva, posebno smo zahvalni lokalnoj samoupravi na podršci na čelu sa predsjednikom Smolovićem.