Na poziv Predsjednika Vlade, predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović prisustvovao je svečanom otvaranju novog Ski centra Kolašin 1600.

Tom prilikom predsjednik Vlade Duško Marković izjavio je "Danas svjedočimo  ostvarenju vizije razvoja sjevera i zemlje u cjelini. Danas vidimo da se riječi i planovi pretvaraju u djela. Puštanjem u rad skijališta 1600 ulazimo u završnu fazu izgradnje jedinstvenog zimskog turističkog centra u Kolašinu. Ovaj ski centar će sa onim što već radimo na Bjelasici sa mojkovačke i bjelopoljske strane pokrenuti sveukupni razvoj cijelog sjevernog regiona Crne Gore. Turistički kompleks na Bjelasici će podstaći rast poljoprivredne proizvodnje, prehrambene industrije, uslužnih djelatnosti i dalju izgradnju infrastrukture i doprinijeti velikom broju novih radnih mjesta, boljim zaradama i porastu standarda građana".

Napominjemo da su sljedeći na redu Ski centar Cmiljača u Bijelom Polju i Žarski u Mojkovcu, na kojima se uveliko radi a koji će 2020. godine biti i operativni.