U saradnji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ministarstva rada i socijalnog staranja, Fonda PIO, Saveza udruženja penzionera, Investiciono razvojnog fonda, uz učešće privrednih subjekata iz sektora mesne industrije i ove godine je organizovan otkup tržišnih viškova jagnjadi.

“Realizacijom ovog programa biće značajna podrška i sigurnost poljoprivrednim proizvođačima za plasman tržišnih viškova jagnjadi, a penzionerima će se omogućiti da se pod povoljnim uslovima snabdiju kvalitetnim mesom”, navode iz  Ministarstva poljoprivrede.

Investiciono razvojni fond Crne Gore će obezbijediti kredit u iznosu od 2 miliona eura za finansiranje otkupa i blagovremenu isplatu poljoprivrednim proizvođačima.

“Otkupna cijena jagnjadi u ovoj godiniiznosi 2,40€ po kilogramu žive mjere, dok će cijena mesa za penzionere iznositi 4,40€/kg, uz plaćanje na 8 mjesečnih rata. A otkup će obavljati dvije mesne industrije: MI Goranović-Nikšić i MI Mesopromet-Bijelo Polje. Očekuje se da će biti otkupljeno oko 13.000 jagnjadi”, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.