Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković kazao je da Vlada ulaganjem više od milijardu eura od početka mandata do kraja ove godine, najveći investitor u sjeverni region, čime je utabala puteve daljeg razvoja ovog regiona.

Da bi se doprinijelo unapređenju turističke privrede i povećanju kvaliteta života građana, ušlo se u ambicioznu kampanju izgradnje novih ski centara, u vrijednosti više od 100 miliona eura.

“Do sada je u izgradnju ski centra Kolašin 1600, koji je otvoren u februaru 2019. godine, uloženo oko 17 miliona eura. Ugovoreni su, a dijelom već i započeti, radovi na budućim skijalištima Cmiljača u Bijelom Polju, Žarski u Mojkovcu i Hajla u Rožajama”- navode iz Vlade.

U Bijelom Polju su početkom 2019. godine krenuli radovi na valorizaciji Đalovića pećine, kao i na novoj osnovnoj i muzičkoj školi, u koju će biti uloženo 5,4 miliona eura.

“Izgradnjom saobraćajnice od Bistrice do manastira Podvrh u Bijelom Polju, krenulo se u realizaciju nove turističke atrakcije – Đalovića pećine, čija je procijenjena vrijednost oko 18 miliona eura. Dok je u okviru aranžmana sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope vrijednom 10 miliona eura, intenzivno se radi na povećanju kapaciteta za boravak najmlađe populacije” – zaključuju iz Vlade.