Uroš Kordić prva je beba rođena u 2020. godini u porodilištu Opšte bolnice u Bijelom Polju.

Ovaj dječak je rođen 10 minuta nakon ponoći i prva je beba koja je rođena u Crnoj Gori, zbog čega je predsjednik Opštine Petar Smolović donio Odluku kojom je za prvu bebu rođenu u ovoj godini opredelio 500 eura.

Predsjednik Smolović je danas ugostio Uroševog oca Slađana, kojem je u ime Opštine Bijelo Polje čestitao rođenje sina, ističući da je jako srećan što se radi o mladom bračnom paru, koji svoju budućnost vidi u Bijelom Polju.

“Na ovaj način želimo da stimulišemo rađanje, za koje se nadam da će u ovoj godini biti još veće. Prema podacima koje sam dobio, pravo na naknadu u prošloj godini su ostvarile 402 porodice sa teritorije Bijelog Polja. Pored naknada za novorođenčad u ovoj godini ćemo pružiti podršku i roditeljima djece do 4.razreda osnovne škole kroz besplatne udžbenike i studentima kroz stipendije” – rekao je predsjednik Opštine Petar Smolović.

Opština Bijelo Polje je za 2020. godinu budžetom povećala iznos naknada za novorođenčad na 150 eura, što je povećanje od 50% u odnosu na prošlu godinu.