Danas su u Bijelom Polju potpisani ugovori o dodjeli 13 plastenika poljoprivrednim proizvođačima, koji su se javili na konkurs Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj.

Poljoprivrednike koji su dobili od Opštine besplatne plastenike ugostili su predsjednik Petar Smolović i sekretar Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj Jasmin Ćorović i poželjeli im sreću u radu i dobar rod.

„Bijelo Polje je opština sa izuzetnim uslovima za razvoj poljoprivrede pa ćemo svakako i budućem periodu nastaviti sa ovom i sličnim vrstama podrške za poljoprivrednike“ – kazao je predsjednik Smolović.

Sekretar Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj Jasmin Ćorović je kazao da je Opština kroz Program mjera za podsticaj ruralnog i održivog razvoja za 2021. godinu, izdvojila sredstva iznosu od 26 hiljada eura za nabavku 13 plastenika.

„Ciljevi ove mjere jesu u podršci razvoja poljoprivrede, dugoročnijem i održivijem iskorišćenju poljoprivrednog zemljišta i kontinuiranom uzgoju hrane u Bijelom Polju“- kazao je sekretar Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj Jasmin Ćorović.

On je dodao da su plastenici površine 100m2, dimenzija 6,3x16 m i visinom od 3,5m, sačinjeni su od metalne konstrukcije, sa sistemom bočnog provetravanja.

„Opremljeni su folijom od 200 milimikrona i pratećim sistemom za navodnjavanje: bačvom od 500 l i crijevima za navodnjavanje kap po kap. Transport na lice mjesta i obaveza montiranja plastenika ugovorena je sa pravnim licem kod kojeg su isti nabavljeni tako da poljoprivrednici dobijaju ovu vrijednu donaciju po sistemu ključ u ruke“ – zaključio je Ćorović.