Predsednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović, upriličio je danas prijem za juniorskog vicešampiona Evrope Mirka Šarčevića, člana Bokserskog kluba “Bijelo Polje”.

Čestitavši Mirku uspjeh na prvenstvu Evrope za juniore, Smolović je poželio mladom sportisti još osvojenih medalja i kazao da će Opština nastaviti da pruža podršku mladim i perspektivnim sportistima.

„Mirko je na nedavno održanom prvenstvu na najbolji mogući način promovisao svoj grad i državu, a nakon svega šta je uradio, moram da mu poručim da smo svi mi ponosni na njega i rezultat koji je ostvario. Opština će nagraditi njegov uspjeh i rezultete, ali ćemo nastaviti i u narednom periodu da pomažemo sve perspektivne sportiste iz našeg grada“ – kazao je Smolović, ističući da je član Bokserskog kluba “Bijelo Polje” pokazao veliki potencijal u posljednje vrijeme, ne samo učinjenim u Gruziji već i osvajanjem zlatne medalje na međunarodnim turnirima "Montenegro Cup" i "Kup nacija".

Vicešampion Evrope Mirko Šarčević zahvalio se svima koji su mu pružali podršku tokom prvenstva.

“Najteži je bio prvi meč protiv domaćina iz Gruzije, ali sam se izborio. Zadovoljan sam postignutim uspjehom, jer je ovo za mene jedno veliko i lijepo iskustvo. Veliku zahvalnost dugujem trenerima, posebno Mugoši Kovačeviću, koji je prenio svoje znanje i naučio me pravom boksu. Ja ću nastaviti da vrijedno treniram i radim, sa željom da i u narednom periodu ostvarujem dobre rezultate” – kazao je talentovani bokser iz Bijelog Polja.

Prijemu kod predsjednika Opštine su prisustvovali predstavnici Centra za sport i rekreaciju, a direktor ove ustanove Marko Maslovarić je kazao da njegova srebrna medalja sija zlatnim sjajem uz vjeru da će ovakvih dočeka biti i u narednom periodu.

Sportski direktor Bokserskog kluba “Bijelo Polje” Ismet Stanić, zahvalio je predsjedniku Smoloviću i Centru za sport i rekreaciju na velikoj podršci.

“Naši treneri Slavko Mrdak i Mugoša Kovačević su ovih dana na pripremama na Žabljaku, tako da danas, nijesu mogli prisustvovati prijemu. Mirko je bio jedini bokser koji je učestvovao na prvenstvu sa svega 15 mečeva i ostvario je izuzetan rezultat u veoma jakoj konkurenciji. On je za nas šampion” – kazao je Stanić.

Opština Bijelo Polje je preko Centra za sport i rekreaciju obezbijedila premiju za uspjeh koji je ostvario mladi bokser Mirko Šarčević.