Predsjednik Opštine Petar Smolović čestitao je Kurban-bajram Reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću, glavnom imamamu bjelopoljskom Enesu ef. Burdžoviću i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti.

U čestitki se kaže:

„Vama, vjerskim službenicima i svim vjernicima islamske vjeroispovesti od srca čestitam Kurban-bajram u iskrenoj vjeri da će vam ovaj veliki praznik donijeti svako dobro, spokoj i blagostanje vašim porodicama.

Simbolika kurbanskog žrtvovanja jeste simbolika praštanja, pomaganja, susretanja sa braćom i komšijama, međusobnog približavanja. Ovaj praznik koji predstavlja istinski odraz jedinstvenosti ljudskog roda, zajedničkih predaka i nasleđa, kao i podsjećanje i svjedočanstvo da smo svi braća i da je jedan od najvažnijih ciljeva svakog čovjeka život u duhu tolerancije, pomaganja, širenja dobre volje među ljudima i milosrđa prema nevoljnima, na koje nikada ne smijemo da zaboravimo.

Želim vam da praznik provedete u miru i radosti, da u duhu Kurban-bajrama i uz iskrene molitve uvijek dočekujete dobre vijesti i svako dobro i napredak u našoj zajedničkoj kući, u našoj Crnoj Gori.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!“