Predsjednik Opštine Petar Smolović, čestitao je svim mladim ljudima u Bijelom Polju Međunarodni dan mladih i istakao da su oni najveći potencijal svakog društva, te da su zato brojni projekti i aktivnosti u gradu usmjereni upravo na poboljšanje njihovog položaja.

On je istakao da lokalna samouprava ima stimulativne programe za mlade preduzetnike koji dobijaju bespovratna sredstva, ali pomaže i učenicima i studentima kroz nagrade i stipendije koje su iz godine u godinu sve veće.

“Vodeći računa o potrebama mladih u našem gradu, zadovoljstvo mi je danas najaviti saradnju sa projektnim timom Evropske omladinske kartice (EYCA) u Crnoj Gori. Početkom septembra, omogućićemo distribuciju besplatnih EYCA kartica koje omogućavaju više od 270 povoljnosti u našoj zemlji i preko 70.000 širom Evrope, a u saradnji sa opštinskim institucijama, potrudićemo se da kreiramo set dodatnih benefita na lokalnom nivou u različitim uslužnim djelatnostima” – poručio je predsjednik Smolović.

Predsjednik je kazao da mu je drago što je Bijelo Polje prva opština sa sjevera Crne Gore, koja će postati dio ovog prepoznatog međunarodnog programa i na taj način omogućiti još kvalitetnije uslove za život naših mladih ljudi, koji će na ovaj način postati dio mreže od više od 7 miliona korisnika na evropskom nivou.

“Implementacija ovog društveno-odgovornog programa u Crnoj Gori u partnerstvu Uprave za sport i mlade i NVO "Centar za omladinsku edukaciju" doprinijećemo jačanju mobilnosti mladih, njihovoj neformalnoj edukaciji, boljoj informisanosti, umrežavanju sa vršnjacima na lokalnom, nacionalnom i evropskom nivou, kao i smanjenju nezaposlenosti mladih u našoj zemlji” – kazao je predsjednik Opštine i pozvao bjelopoljske preduzetnike da prepoznaju značaj ove inicijative, te svojim primjerom i učešćem u projektu omoguće dodatne povoljnosti za naše sugrađanke i sugrađane.

Smolović je naveo da je svjestan činjenice da uvijek postoji prostor za dodatni napredak, zato će Opština Bijelo Polje nastaviti sa brojnim aktivnostima i projektima iz oblasti sporta, kulture, nauke i društvenog života koji će doprinijeti još boljem položaju mladih u našem društvu.

Predsjednik Opštine je zaključio da je ideal svih nas, Bijelo Polje koji će mladima omogućiti da se ostvare na ličnom, društvenom i profesionalnom planu, te da će u tom pogledu Opština nastaviti da pruža podršku kako bi zajedno došli do ostvarenje ove vizije.