Srećan početak i uspješnu školsku godinu, kao i mnogo dobrih ocjena i lijepo druženje poželio je učenicima OŠ „Vladislav Sl. Ribnikar” predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović.

On je tradicionalno prvog školskog dana posjetio đake koji započinju osnovno obrazovanje u Bijelom Polju i uručio im u ime lokalne samouprave poklone u vidu školskog pribora.

Predsjednik je podsjetio da je Opština prethodnih godina obezbjeđivala udžbenike za đake od 1 do 4 razreda, ali kako su od ove školske godine udžbenici besplatni za sve osnovce, Sekretarijat za lokalnu samoupravu je obezbijedio 2000 školskih pribora za đake od 1 do 4 razreda.

"Prvi dan škole je izuzetno značajan datum jer predstavlja početak osnovnog obrazovanja, ali i kako to mnogi vole da kažu najljepšeg i najbezbrižnijeg perioda u životu" - kazao je Smolović.

On je istakao da je danas imao zadovoljstvo da  razgovara sa đacima i čuje njihova očekivanja na današnji dan.

"Rekao sam im da ćemo mi u lokalnoj samoupravi voditi računa o njima, ali isto tako i raditi na uređenju mjesne zajednice u kojoj žive kako bi imali adekvatne uslove za školovanje ali i vannastavne aktivnosti" – rekao je Smolović.

On je naglasio da je početak školske godine veoma značajan za prosvjetne radnike, posebno u današnjem vremenu kada se svi borimo protiv opasnog virusa i pozvao na poštivanje mjere Ministarstva zdravlja u cilju zaštite zdravlja.

"Znamo koliko je njihov posao težak i odgovoran, jer nije lako pored aktivnosti na obrazovanju djece u specifičnim uslovima ujedno i voditi brigu o njihovom zdravlju, zbog čega i njima želim uspješnu školsku godinu i puno sreće u radu" – zaključio je predsjednik Smolović.